1C:Contabiletate 8. Update lunar № 147. Noiembrie 2021
16.12.2021
Bilanțul timpului de lucru pentru 2022; Documentul „Delegație”; Import de bunuri si materiale la costul zero; Disponibilitatea contului de amortizare al tipului de articol

👉 Bilanțul timpului de lucru pentru 2022

📙 S-au actualizat datele sărbătorilor și au completat bilanţul programului de lucru pentru anul 2022.

----------------------------------------------------

👉 Documentul „Delegație”

📙 În program a fost adăugat un nou document - Delegație. Acest document permite utilizatorului să imprime formularul tip M-2, aprobat prin ordinul comun al Departamentului de Statistică și al Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova nr. 24/36 din 25 martie 1998. Pe baza acestui document, puteți forma documentul de Primire de bunuri și materiale.

----------------------------------------------------

👉 Import de bunuri si materiale la costul zero

📙 În Program a fost modificat documentul privind importul de mărfuri și materiale pentru cazurile în care costul importului este zero (0). Costul plăților vamale va fi repartizat între articole în funcție de valorile lor cantitative. Costul cheltuielilor suplimentare va fi repartizat între poziții în același mod în funcție de valorile lor cantitative sau în funcție de pondere, dacă utilizatorul alege această metodă de repartizare a costurilor.

----------------------------------------------------

👉 Disponibilitatea contului de amortizare al tipului de articol

📙 Pentru confortul utilizatorilor, în program s-a implementat capacitatea de a seta contul de amortizare independent de utilizator. Contul de amortizare poate fi setat pentru următoarele tipuri de articole:

✅ acumulatoare și șine.

✅ OMVSD.

✅ Mijloace fixe și active necorporale.

Stabilirea conturilor de amortizare se realizează chiar sub forma articolului, prin analogie cu alte conturi ale obiectului (Directoare - activități companiei - tipuri de articole).